Zamieszczone przez QBA
Odłączenie Akumulatora Octavia II
Zwiń
X
-
Nie no, spokojnie. Kazdy plaskaty dojedzie. To raptem 800m od asfaltu. :szeroki_usmiechTagi: Brak
-
Witam mam pytanie rozladowal mi sie akumulator chce go wyjac do ladowania na cala noc czy pozniej nie bedzie problemu z komuterem...
Skoda Octavia II 2.0 BKD 2005r.
-
hubi2000, nie powinienies mieć porblemu. Ew moze Ci sie później zapalic jakas konorlka...ale powinna zgasnać. Adamb wyciagał to mu przez jakis czas się swieciła kontolka od wspomagania....ale zgasła. Wiec wyciagaj bez problema
Komentarz
-
jedynie zegar - u mnie sie zresetował ale to pikuś - PAN pikuś
reszta siedzi w cache
Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
hubi2000, pisałem Ci w twoim wątku z błędami, że będzie Ci świecić przez kilka km kontrolka żółta od wspomagania. Potem sama zgaśnie.
[ Dodano: Wto 06 Kwi, 10 18:05 ]
jeszcze ustawienia radia też znikną.Zamieszczone przez jefryedynie zegarOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
u mnie nie zniknęły a miałem odpięty ... wiec ciężko powiedziećZamieszczone przez AdamBhubi2000, pisałem Ci w twoim wątku z błędami, że będzie Ci świecić przez kilka km kontrolka żółta od wspomagania. Potem sama zgaśnie.
[ Dodano: Wto 06 Kwi, 10 18:05 ]
jeszcze ustawienia radia też znikną.Zamieszczone przez jefryedynie zegarSkoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
-
Możesz odłączyć, u mnie po 6 godzinach odpięcia akumulatora tylko rozkodowało sie radio i godzina na zegarze.Dipol
Komentarz
-
Komentarz
-
A skoro już o rozładowaniu akumulatora piszemy, to mam ciekawostkę.W Yarisie padł akumulator przez noc (rano tylko świeciły się kontrolki). Rano chciałem przez kable ze swojej OII chciałem odpalić, ale po podpięciu kabli aku całkiem padł, nawet kontrolki się nie zaświeciły. Akumulator miał 13 m-cy, a gwarancji miał 24 m-ce, więc zareklamowałem go. Dziś dostałem info, że wg producenta aku został nagle rozładowany i po próbach odpisał, że jest sprawny i trzyma napięcie. Zostanie mi zwrócony w tym tygodniu i okaże się na ile jest dobry.
I tu nasuwa się pytanie, czy producent mógł coś zrobić z akumulatorem, nie przyznać się że jest wadliwy i odesłać mi naprawiony z powrotem? :roll:Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
ogólnie mógł nasikać do środka i powinno działać :szeroki_usmiech . Elektrolit ( jest tutaj jakiś chemik ?? )
Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
Pewnie, że nieZamieszczone przez szkodaskoro naprawiony to chyba nie jest problem :?: :szeroki_usmiech
Jako ciekawostkę napisałem.
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
odłaczenie akumulatora w 1,4TSI z 2009 roku
Mam pytanie
Czymoge odłaczyć akumulator w 1,4TSI (dla podładowania) bez koniecznosci ponownego kodowania komputera w ASO
Komentarz
-
Ja kupilem nowy Centra Furtura 77Ah i dodatkowo go ociepliłem :lol:
a co kazdemu jest zimno
Komentarz
-
same czy trzeba im pomoc ?Zamieszczone przez szkodai jeszcze szyby muszą się nauczyć zamykać
Octavia II 1.9 TDI BXE Ambiente
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz